- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta prajitua cu nuci cu siguranta va trona pe masa dumneavoastra indiferent daca e sarbatoare sau nu.Aroma unica a nucilor nu va face altceva decat sa va duca aminte de copilarie si de aromele bunicii din bucatarie.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 oua
- 1 lingurita cafea solubila(ness)
- 2 linguri faina
- 180 gr zahar tos
- 400 gr gem acrisor
- 150 gr miez de nuca tocat marunt cu cutitul(nu macinat)
PENTRU CREMA:
- 180 gr branza proaspata de vaci scursa
- 1 lingurita amidon alimentar
- 10 gr gelatina
- 2 galbenusuri
- 500 ml lapte dulce
- coaja de lamaie
- 300 gr zahar tos
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului se mixeaza galbenusurile cu zaharul tos, pana cand compozitia capata o textura spumoasa. Se adauga nucile, faina si ness-ul dizolvat in putina apa. Se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare, amestecand cu o spatule de lemn cu miscari lente de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma patrata unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor 30-40 de minute la foc potrivit. Dupa ce se rumeneste frumos se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp se preagateste crema.Se inmoaie gelatina in putina apa rece. Intr-o craticioara se amesteca laptele cu zaharul, galbenusurile, amidonul si coaja de lamaie. Se pune la fiert, la foc mic,pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga gelatina inmuiata, branza proaspata scursa de apa.Se omogenizeaza compozitia si se lasa sa se raceasca.
- Cand blatul este racit complet se taie in trei felii orizontale.Se intinde pe prima felie un strat de gem, se acopera cu cea de a doua felie, peste care se intinde crema de branza iar peste se aseaza cea de-a treia felie. Se acopera toata prajitura cu un strat de gem, se preasara nuci maruntite si se lasa la frigider pentru 2 ore inainte de a fi portionata.