- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu piersici este foarte usor de preparat, ingrediente putina, dar rezultatele sunt de mare efect!
Ingrediente
- 50 gr unt
- 250 gr faina alba
- 200 gr zahar alb
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 200 ml lapte
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 6 piersici curatate si taiate marunt
Instructiuni de preparare
- Topiti untul in tava de copt, apoi lasati sa se racoreasca.
- Amestecati faina cu zaharul, sarea si praful de copt, apoi adaugati treptat laptele si esenta de vanilie. Amestecati bine compozitia, apoi turnati-o in tava peste untul topit fara sa amestecati. Cu o lingura puneti piersicile peste aluat in tava, punand si sucul stors de acestea, fara sa amestecati.
- Introduceti tava in cuptorul incins pentru 55 de minute, iar cand este gata scateti tava din cuptor, lasati prajitura 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati-o pe un gratar ca sa se raceasca.