- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu visine este un desert delicios de care trebuie sa profitati din plin cand e timpul visinelor.Este delicioasa si este genul de desert care impaca pe toata lumea:este un pic acrisoara, un pic dulce, iar combinate rezulta o prajitura pe cinste!
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 4 galbenusuri
- 300 gr faina
- 2 linguri cacao
- 150 gr zahar pudra
- 5 linguri ulei
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
PENTRU CREMA:
- 2 plicuri zahar vanilat
- 400 ml lapte dulce
- 5 linguri faina
- 250 gr unt
- 150 gr zahar pudra
PENTRU BEZEA:
- 1 kg visine
- 4 albusuri
- 200 gr zahar
- 100 gr ciocolata de menaj pentru decor
- 50 ml lapte dulce
Instructiuni de preparare
- Amesteci toate ingredientele pentru foi si framati pana se obtine un aluat pe care il imparti in doua. Din fiecare parte de aluat se intinde cate o foaie care se coace intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Tava se baga in cuptorul incins si se coace 10-15 minute, la foc moderat.
- Pentru crema, emesteci laptele cu faina si zaharul vanilat si pui vasul pe foc si lasi sa fiarba pana se ingroasa. Cand se ingroasa se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga untul si zaharul pudra.
- Se umple cele 2 foi cu crema preparata, apasand usor peste ultima foaie pentru a se uniformiza crema.
- Pentru bezea, bati albusurile spuma tare cu zaharul pe baie de aburi, iar bezeaua o intinzi peste prajitura. Asezi visinele scurse bine de apa si stropesti toata prjitura cu ciocolata topita in lapte.