- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura de ciocolata cu miez fondant este o prajitura foarte aromata, pe care trebuie sa o serviti calda pentru a-i surprinde din plin toate aromele.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 porti
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 10 minute
Timp de asteptare 12 ore
- Cu o zi inante de prepararea prajiturii, se face pasta de biscuiti, pentru care se topeste gelatina in apa rece, iar untul si uleiul se topesc impreuna la foc mic sau la cuptorul cu microunde.Se maruntesc forte fin biscuitii, iar in bolul mixerului se pune pudra de biscuiti, laptele condensat si pornind mixarea se toarna ametsecul de unt si ulei.
- In sucul de lamaie incalzit se pune gelatina inmuiata in apa si apoi se adauga in robot, continuand mixarea pana se obtine o pasta omogena. Se opreste mixerul iar pasta obtinuta se pune intr-un borcan sau se pune intr-o folie de plastic alimetara si se baga la frigider.
- Pentru restul prajiturii, se topeste ciocolata la bain-marie si se ametseca faina, zaharul si ouale cu ajutorul unei linguri de lemn, se adauga untul si se amesteca, adaugand la final ciocolata topita.
- Se ung cu unt formele de copt si se toarna in ele amestecul de ciocolata topita. Se coc 5 minute, apoi se scoate tava cu formele de copt, se pune cate o lingura de varf de pasta de biscuiti preparata cu o zi inainte, apoi se mai coc inca 10 minute.
- Se scot formele din cuptor se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se poate servi.