- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru acele zile cand doriti un rasfat cu ciocolata, noi va oferim o reteta delicioasa de prajitura de curmale ciocolata si cafea. Delicioasa si aromata cu siguranta va va cuceri!
Ingrediente
- 75 gr cacao
- 250 ml apa fiarta
- 1 ½ linguri cafea instant
- 1 pastaie vanilie
- 1 linguri?? bicarbonat de sodiu
- 200 gr curmale, curatate de semin?e si tocate
- 250 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- un varf de sare
- 200 gr zahar brun
- 2 oua
- un strop de ulei
Instructiuni de preparare
- Ungeti o tigaie cu un strop de ulei si presarati praf de cacao, si fierbeti apa intr-o cratita . Amestecati apa, cafeaua, vanilia si bicarbonatul. Adaugati curmalele si zdrobiti usor cu o furculita, apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
- Intr-un castron amestecati faina, praful de cacao, praful de copt si sarea. Frecati untul cu zaharul brun, pana obtineti o crema. Adaugati pe rand ouale si amestecati. Adaugati apoi amestecul de curmale si faina.
- Turnati compozitia intr-o tigaie cat este inca rece si coaceti la temperatura joasa aproximativ 40 de minute, pana se rumeneste sau pana cand puteti introduce o scobitoare in centrul prajiturii si o scoateti fara a se lipi aluatul pe ea.