Prajitura duet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura duet este un desert rapid, aromat si foarte usor de preparat, avand marele avantaj ca nu trebuie folosit cuptorul.

Ingrediente

    PENTRU PARTEA ALBA:

    • 100 rg unt
    • 80 ml apa
    • 100 gr nuca taiata mare
    • 250 gr lapte praf
    • 150 gr zahar
    • 1 lingura esenta de rom

    PENTRU PARTEA NEAGRA:

    • 100 gr nuca tocata sau macinata
    • 75 gr unt
    • 2 linguri cacao
    • 150 gr biscuiti macinati
    • 150 gr zahar
    • 75 ml apa

    MAI ESTE NEVOIE DE:

    • 2 linguri crema de ciocolata
    • 1 foaie de napolitana
    • 100 gr miez de nuca

Instructiuni de preparare

  1. Pentru partea alba, se pun intr-o cratita sa fiarba 5-10 minute apa cu zaharul, pana se leaga siropul, dupa care se ia de pe foc si se adauga untul, nuca si esenta de rom. Se incorporeaza apoi laptele praf si se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna totul intr-o tava pe fundul careia s-a pus foa de napolitana, si se preseaza usor.
  2. Pentru partea neagra, se pune zaharul cu apa pe foc si se lasa cam 7 minute, pana incepe sa se lege siropul, apoi se adauga miezul de nuca si se mai lasa 2 minute, pe foc.
  3. Se ia vasul de pe foc si se adauga untul, amestecand pana se topeste, apoi se adauga biscuitii macinati, esenta de rom si se amesteca in continuare pana se omogenizeaza bine compozitia care se imparte in doua: intr-o parte se pune cacaua iar cealalta de lasa simpla.
  4. Se toarna compozitia cu cacao peste cea alba din tava si se preseaza bine, apoi se adauga compozitia simpla. Se unge cu crema de ciocolata deasupra, se presara nucile, apoi prajitura se tine la rece pana a doua zi cand poate fi portionata si servita.

Recomandari

Prajituri