- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Extra este o reteta de succes pentru un desert apetisant si desavarsit, pe care o puteti prepara indiferent de ocazie.
Ingrediente
PENTRU BLATUL 1:
- 4 linguri zahar
- 4 oua
- 4 linguri faina
PENTRU BLATUL 2:
- 200 gr zahar pudra
- 2 linguri faina
- 6 albusuri
- 250 gr miez de nuca taiat
PENTRU CREMA:
- 150 gr zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 6 galbenusuri
- 150 gr unt
- 1 lingura cacao
PENTRU ORNAT:
- 100 gr ciocolata de menaj
Instructiuni de preparare
- Pentru primul blat bati spuma ouale cu zaharul vreo 30 de minute, pana isi dubleaza volumul. La final, pui treptat fain cernuta in ploaie, amestecand usor pana termini toata cantitatea. Torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, si o coci in cuptorul incins, la foc potrivit , iar cand este gata lasi blatul sa se raceasca.
- Pentru al doilea blat bate bine albusurile cu zaharul,pana se ingroasa si spuma nu mai cade de pe tel. La sfarsit adaugi nuca taiata fin si cele 2 linguri cu faina. Torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si intinzi cu lama unui cutit inmuiat in apa rece. Bagi tava in cuptor la foc mic, pana se coace, dar sa ramana blatul alb. Dupa ce s-a copt, scoti tava din cuptor si lasi blatul in tava sa se raceasca.
- Pentru crema bate galbenusurile cu zaharul,la bain-marie, pana se ingroasa. lasa sa se raceasca, apoi adaugi untul si zaharul vanilat si omogenizeaza compozitia. Imparti crema in doua si o parte o lasi asa iar in cealalta incurporeaza cacaua.
- Pentru asamblarea prajiturii asaza primul blat pe un platou, si peste el intinzi crema de cacao, apoi pui blatul al doilea si la final intinzi crema galbena si decorezi cu ciocolata rasa.