- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura normanda trebuie sa o incercati. Desi pare un desert comun este foarte aromata, iar rece, este delicioasa!
Ingrediente
- 500 gr mere
- 50 gr unt
- 100 gr zahar pudra
- 100 gr faina
- 50 gr praf de budinca
- 3 oua
- 1/2 plic praf de copt
- 100 ml rom
- 200 gr frisca
Instructiuni de preparare
- se curata merele, se taie in felii subtiri si se pun intr-un vas care rezista la foc iute, impreuna cu zaharul si se lasa sa prinda culoare, apoi se scot intr-un castron si se toarna romul peste ele.
- Intr-un castron se freaca galbensusurile cu zaharul pana isi mareste volumul, apoi se adauga faina, praful de budinca si praful de copt, omogenizand bine compozitia.
- Se bat albusurile spuma care se amesteca usor cu compozitia de galbenus si cu merele. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 1 ora, la foc moderat.
- Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa in tava 10 minute, apoi se transfera pe un gratar unde se lasa pana se raceste bine de tot.