- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura pavlova este o prajitura dulce si aromata, perfecta in zileel reci de iarna...
Ingrediente
- 4 albusuri de ou
- 250 gr zahar tos alb
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 lingurite amidon de porumb
- frisca
- 6 kiwi curatate si feliate
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare bateti albusurile spuma, adaugand treptat zaharul cate o lingura o data si mixand energic dupa fiecare. Mixati bine pana cand spuma se ingroasa si devine lucioasa, moment in care adaugati esenta de vanilie, zeama de lamaie si amidonul de porumb.
- Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa ii dati bezelei forma rotunda, raspandind amestecul din centru spre margini.
- Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti o ora, la foc moderat, apoi scoateti-o direct pe un gratar ca sa se raceasca.
- Intr-un castron mic, mixati smantana pana se intareste si umpleti cu ea centrul bezelei si decorand cu felii de kiwi.