Prajitura rapida cu capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura rapida cu capsuni este foarte usor de preparat si pe placul tuturor, fiind o reteta simpla, pe care nu o puteti gresi.

Ingrediente

    • 1 kg capsune proaspete
    • 100 gr zahar tos alb
    • 450 gr faina alba
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 linguri zahar tos alb
    • 1/4 lingurita sare
    • 50 gr margarina
    • 1 ou
    • 150 ml lapte
    • 500 gr frisca batuta spuma

Instructiuni de preparare

  1. Curatati capsunele de codite, spalati-le, apoi taiati-le felii. Puneti capsunele feliate intr-un castron suficient de mare si ametsecati-le cu 100 gr de zahar, agitand usor castronul ca sa se acopere toate feliile. Acoperiti castronul cu folie de plastic si bagati-l la frigider.
  2. Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt, 2 lignuri de zahar si sarea, apoi adaugati margatina moale, framantand repede cu degetele pana obtineti un aluat sfaramicios.. Faceti un gol in centru aluatului in care  puneti oul si laptele, apoi amestecati bine cat sa se omogenizeze aluatul.
  3. Puneti aluatul intr-o tava unsa cu ulei si coaceti-l 20 de minute, la foc moderat, ca sa se rumeneasca. cand blatul este gata transferati-l pe un gratar pana se raceste.
  4. Cand blatul s-a racit taiati-l in doua, pe orizontala si asezati intre ele caspune reci din frigider. Decorati prajitura cu frisca batuta spuma si cu felii de capsune, apoi il mai puteti tine la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.

Recomandari

Prajituri