- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Suhaida este o prajitura delicioasa cu blat de nuca si cu o crema foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 8 linguri apa
- 13 linguri faina
- 1/2 lingurita amoniac
- 8 oua
- 16 linguri zahar
- 200 gr nuca
- 1 lingurita lapte
PENTRU CREMA:
- 300 gr unt/margarina
- 40 gr cacao
- 2 oua
- 300 gr zahar
- 100 ml cafea concentrata
- 100 gr zahar pudra
PENTRU GLAZURA:
- 4 linguri lapte
- 20 gr unt/margarina
- 100 gr zahar
- 2 linguri cacao
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 30 portii
Timp de preparare 3 ore si 30 minute
Timp de coacere 35 minute
- Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile treptat, apoi amoniacul stins in lapte dulce, apa, faina si nuca, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 35 de minute, in cuptorul incins, la foc mediu.
- Din zahar, cafeaua si cacaua se prepara pe foc un sirop gros. Se freaca spuma margarina cu zaharul pudra, apoi se adauga ouale si siropul racit, omogenizand compozitia.
- Se taie blatul racit in doua foi, pe orizontala si se umplu cu crema. Se prepara pe foc o glazura din lapte, zahar, cacaua si margarina, care se intinde calda peste toata prajitura.
- Desetul se tine la rece 4-5 ore, apoi se poate portiona si servi.