Prajitura Suhaida

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Suhaida este o prajitura delicioasa cu blat de nuca si cu o crema foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 8 linguri apa
    • 13 linguri faina
    • 1/2 lingurita amoniac
    • 8 oua
    • 16 linguri zahar
    • 200 gr nuca
    • 1 lingurita lapte

    PENTRU CREMA:

    • 300 gr unt/margarina
    • 40 gr cacao
    • 2 oua
    • 300 gr zahar
    • 100 ml cafea concentrata
    • 100 gr zahar pudra

    PENTRU GLAZURA:

    • 4 linguri lapte
    • 20 gr unt/margarina
    • 100 gr zahar
    • 2 linguri cacao

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 30 portii
Timp de preparare 3 ore si 30 minute
Timp de coacere 35 minute

  1. Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile treptat, apoi amoniacul stins in lapte dulce, apa, faina si nuca, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 35 de minute, in cuptorul incins, la foc mediu.
  2. Din zahar, cafeaua si cacaua se prepara pe foc un sirop gros. Se freaca spuma margarina cu zaharul pudra, apoi se adauga ouale si siropul racit, omogenizand compozitia.
  3. Se taie blatul racit in doua foi, pe orizontala si se umplu cu crema. Se prepara pe foc o glazura din lapte, zahar, cacaua si margarina, care se intinde calda peste toata prajitura.
  4. Desetul se tine la rece 4-5 ore, apoi se poate portiona si servi.

Recomandari

Prajituri