- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajiturile rulate cu nuca trebuie sa le incercati si dvs. Datorita aromei delicate si al gustului deosebit va face ca fiecare desert sa fie un moment de rasfat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 150 gr unt/ margarina
- 4 oua
- 175 ml lapte
- 1 lingura zahar
- 10 gr drojdie
- 450 gr faina
PENTRU CREMA:
- 300 gr nuca macinata
- 50 gr stafide
- 100 ml lapte
- 200 gr zahar pudra
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 mar ras
Instructiuni de preparare
- Se freaca untul cu o lingura de zahar, adaugand treptat ouale, amestecand energic dupa fiecare. Se adauga laptele in care s-a dizolvat drojdia, apoi treptat faina. Se framanta un aluat de consistenta potrivita, din care apoi se intinde o foaie, care se face plic si se lasa la caldura 30 de minute.
- Intre timp, se prepara crema: se amesteca laptele cu nuca macinata, cu zaharul pudra, stafidele si coaja rasa de lamaie, adaugand la final si marul ras fin.
- Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 3 parti egale, se intinde cate o foaie din fiecare, apoi se unge cu crema. Se ruleaza, se inteapa cu furculita destul de des, apoi se ung rulourile cu ou batut si se coc in cuptor, la foc potrivit.