- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu ananas si cacao este reteta de succes pentru un desert dupa o masa delicioasa servita alaturi de cei dragi.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 8 oua
- 5 linguri faina
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 300 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 2 lingurite praf de copt sau bicarbonat
- coaja rasa de la o lamaie
PENTRU CREMA:
- 350 gr zahar
- 1 plic praf de budinca
- 2 linguri cacao
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 oua
- 350 ml lapte
- 200 gr unt
- 200 gr ananas din compot
Instructiuni de preparare
- Freci spuma zaharul cu galbenusurile, apoi adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, cacaua, faina si albusurile batute spuma.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni compozitia si o coci in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 20 de minute. Cand blatul e copt, dar nu s-a rumenit, il rastorni pe un prosop umed si rulezi aluatul impreuna cu prosopul.
- Pentru crema, mixezi la bain-marie ouale cu zaharul, zaharul vanilat, praful de budinca si laptele rece si amesteci pana se ingroasa crema.
- Freci spuma untul moale, la temperatura camerei si incorporezi lingura cu lingura crema racita. Dupa ce ai omogenizat crema, colorezi jumatate din ea cu cacaua.
- Desfaci blatul, il ungi cu crema alba, presari bucatile de ananas si imbraci rulada in crema de cacao. Decorezi cu nuca de cocos si frisca si o servesti abia dupa ce a stat la frigider 3 ore.