- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota de vanilie si visine trebuie sa o incercati si dvs pentru ca este foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
- 750 ml lapte
- 1 baton vanilie
- 6 galbenusuri
- 100 gr zahar pudra
- 300 gr frisca
- 8 foi de gelatina
- 200 gr visine din visinata
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie pe lung batonul de vanilie, ouale se bat bine cu un praf de sare.
- Se clocoteste laptele cu vanilia, se lasa sa se raceasca. Cand a ramas doar caldut, se scoate batonul si se adauga ouale batute si zaharul. Se amesteca bine, se pune in vas de bain-marie si se fierbe, la foc mic, amestecand continuu, pana ramane pe lingura ca o vopsea mai groasa.
- Gelatina se inmoaie bine intr-o cescuta de apa calda. Se adauga in crema fiarta si se bate bine.
- Cand totul s-a racit, se adauga frisca si visinele fara samburi, bine scurse. Se amesteca usor, se toarna in cupe si se da la rece.