- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste turnulete delicioase trebuie sa le incercati chiar si numai cu o singura umplutura, vor fi cu sigurante pe placul dvs!
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 120 gr zahar pudra
- 50 gr amidon alimentar
- sare
- 4 oua
- 20 gr faina
- 25 gr cacao
PENTRU UMPLUTURA:
- 100 gr ciocolata neagra
- 300 ml frisca lichida
PENTRU GLAZURA:
- 200 gr ciocolata cu lapte
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 7 minute
Timp de asteptare 5 minute
- Pentru aluat, se freaca energic galbenusurile cu zaharul, pana se formeaza o crema spumoasa. Se bat albusurile cu putina sare si apoi spuma se adauga peste galbenusuri. Se adauga faina, amidonul si cacaua amestecate inainte si cernute, amestecand usor cu o spatula 0de de jos in sus.
- Se toarna aluatul intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si se coace 5-7 minute. Se scoate, se inlatura hartia si se acopera cu un prosop de bucatarie umezit si se lasa sa se raceasca.
- Pentru cele doua umpluturi, se bat 200 ml de frisca, iar restul de 100 de ml se fierb si se toarna peste ciocolata rupta bucati, amestecand continuu pana se topeste.
- Pentru asamblare, se decupeaza rondele din foaia de aluat coaptasi se asaza in turnulete cele doua tipuri de umplutura. Se asaza turnuletele in tava mare de aragaz si se toarna ciocolata topita. Se lasa sa se inchege, apoi se dau la frigider pana in momentul servirii cand se decoreaza cu felii de fructe proaspete de sezon.