- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Andivele cu mere si telina este salata aperitiv perfecta in zilele caniculare, mai ales daca este tinuta la rece cateva minute inainte de a servi.
Ingrediente
- 4-5 andive
- 2 mere
- 1 telina milocie
- 2 linguri cu mustar
- 3 linguri cu otet de vin sau de mere
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu zahar
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli andivele sub jet de apa rece, le cureti de frunzele vestede si le stergi cu prosop curat. Lucrezi repede, andivele se amarasc daca stau in apa.
- Asezi pe fundul salatierei feliile de andive, presari zahar si sare, apoi acoperi cu feliute de mar (fara seminte si coaja). Razi telina in farfurie.
- Folosind o lingura de lemn freci mustarul cu uleiul si il subtiezi cu otet, apoi il torni peste telina. Amesteci andivele si telina, omogenizezi cu o furculita inox lucrand de jos in sus,apoi servesti salata dupa 30 de minute, cu paine prajita.