- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de praz cu maioneza este o salata foarte aromata, pe care o puteti prepara atat cu maioneza de post cat si din oua.
Ingrediente
- 1 cartof sau 1 morcov fiert
- 150 ml ulei
- 1 lingura cu mustar
- 1/2 lamaie
- 4-5 fire de praz
- sare
- 1 rosie
- marar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti prazul de foile de deasupra, il speli si tai rondele de 1 cm grosime doar partea alba, pe care le asezi in strat in castron si presari putina sare.
- Faci maioneza din: cartof sau morcov fiert, trecut pe razatoarea mica, amestecat cu mustar si frecat cu ulei pus cate putin. Maioneza obtinuta o subtiezi cu zeama de lamaie si o rastorni peste praz.
- Omogenizezi amestecul, il decorezi cu felii de rosii si crengute de marar si il servesti cu paine proaspata.