- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida cu maioneza este o reteta delicioasa. Daca doriti ca aromele sa se imbie mult mai intens puteti desface conopida in buchetele, astfel ea va capta toate aromele.
Ingrediente
- 1 conopida
- patrunjel verde
- 1 rosie
- maioneza din 3 oua
- 3 oua
- 1 ardei gras
- 2 ridichi
- sare
Instructiuni de preparare
- Conopida se curata, se spala, apoi se pune intr-o oala cu apa clocotita si sare, sa fiarba. Cand conopida este gata, se scoate din apa si intreaga se asaza pe un platou.
- Se face o maioneza din 3 oua, apoi se toarna maioneza peste conopida, in fasii. Printre fasiile de maioneza se pune albus de oua fiert taiat feliute si se presara galbenus de ou tocat marunt.
- Se infig in conopida frunzulite de patrunjel verde, iar pe margini se pun felii de rosii, de ardei gras si ridichi. Platoul se poate servi imediat dar se poate si pastra in frigider pentru maxim o ora, deoarece maioneza se altereaza usor.