- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de creveti un anans este mancarea ideala pentru zilele de vara.Aspectul deosebit si gustul aromat va uimi invitatii si veti primi numai laude.Originalitatea consta atat in amestecul de ananas cu crevetic cat si in vasul in care este servita salata.
Ingrediente
- 1 buc ananas
- 6 fire de ceapa verde
- 20 buc creveti decorticati
- 150 gr legume verzi proaspete:salata verde, ruccola si spanac
- 5-6 frunze de menta proaspata
- 1 buc chilli
- 300 gr rosii cherry
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet sau zeama de lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie ananasul pe jumatate pe lungime, si cu un cutit ascutit si cu o lingura se scoate miezul, astfel incat in coaja ramasa sa se poata pune salata.
- Miezul anansului se taie cubulete si se pune intr-un castron.Se adauga rosiile taiate jumatati si mixul de salata verde. Ceapa verde se taie rondele care se pun in castron peste legume.Se taie ardeiul chilli marunt si se pune in salata numai in cantitatea dorita. Daca doriti ca salata sa fie picanta puneti tot ardeiul, daca nu puneti numai jumatate.
- Se pune un vas cu apa pe foc iar cand apa incepe sa dea in clocot se pun crevetii, care se oparesc timp de 4-5 minute, apoi se scurg de apa , se lasa sa se raceasca si se pune in castronul cu legume.
- Se prepara un dressing sin uleiul demasline, otetul sau zeama de lamaie si putina sare , care se toarna apoi peste salata si se amesteca usor.Se ia cu o lingura salata si se pune in coaja de ananas si se serveste alaturi de un pahar de limonada.