- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata cu ton, mozzarella şi ardei este un preparat de vară tipic, în care ingredientele sunt simple, dar amestecul de ton cu hamsie fac din el un vas plin de viaţă şi gustos.
Ingrediente
- 150 gr ton bucati in ulei
- 4 buc hamsii(ansoa)
- 2 linguri otet alb
- 2 linguri ulei de masline
- 200 gr mozzarella
- 1 ardei chilli picant
- 1 ardei gras galben sau rosu
- 4 rosii medii
- 100 gr andive sau salata verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Ardeiul gras se coace pe gratar sau intr-o tigaie.Cand este copt pe toate partile se ia de pe gratar si se baga intr-o punga de plastic si se lasa sa se raceasca, dupa care se decojeste. Faptul ca a stat in punga de plastic va face ca pielita ardeiului sa se desprinda foarte repede.Se taie ardeiul in jumatate, se curata de seminte, apoi se taie fasii late de 1 cm, si se pune intr-un castron.
- Se spala salata sau andivele, se taie fasii si se pun in castronul cu ardeiul gras. Se adauga rosiile taiate felii, mozzarella taiata cuburi maricele, tonul bucati scurs de ulei, hamsiile taiate cuburi.Ardeiul chilli se taie rondele si se pune in salata.
- Se prepara un dressing din ulei de masline, otet si sare, care se amesteca foarte bine si se toarna peste salata. Salata se amesteca apoi se pune pe farfurii pentru a fi servita.