- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosari umpluti cu cruditati este o salata dietetica satioasa si foarte gustoasa, perfecta atat la micul dejun cat si la cina.
Ingrediente
- 6i gogosari mijlocii
- 1 salata verde
- 2 rosii
- 5-6 ridichi de luna sau o gulie
- 1/2 conopida fiarta
- 2 cepe mici de apa
- 2 linguri cu orez fiert si scurs
- 1 lingura cu mustar
- 2 linguri cu ulei
- piper macinat
- sare
- patrunjel tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli gogosarii, decupezi coditele si-i cureti de seminte, ii speli din nou si lasi sa se scurga pe prosop curat.
- Cureti ceapa, o speli, o toci marunt si o presari cu sare. Apesi usor, apoi speli ceapa si o scurgi, o lasi in salatiera impreuna cu salata spalata frunza cu frunza si taiata fasii subtiri si cu ridichile date pe razatoare.
- Amesteci si sarezi usor. Faci un sos de mustar si ulei, amesteci in el buchetele de conopida fiarta si orez bine scurs, rastorni sosul in salatiera.
- Piperezi dupa gust, omogenizezi, adaugi si umpli gogosarii pe care-i asezi pe un platou.
Decorezi cu crengute de patrunjel sau pui verdeata tocata peste gogosari, alternezi gogosarii umpluti cu felii de rosii, lasi la rece 1/2 ora si servesti cu paine proaspata.