- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata cu ton si sparanghel este o salata de vara, racoritoare si satioasa, numai buna dupa o zi de plaja.
Ingrediente
- 1 conserva de ton bucati in suc propriu
- 10 fire de sparanghel
- 1 ceapa rosie
- 1 conserva fasole rosie cu bob mare
- 1 legatura verdeata: marar sau patrunjel
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lamaie
- piper negru macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Tijele de sparanghel verde se oparesc in apa cu sare 3-4 minute, in functie de grosime, apoi se racesc in apa si se scurg. Patrunjelul se toaca iar ceapa se sectioneaza transversal, in inele.
- Taiati sparanghelul in segmente de 2-3 cm, tonul il scurgeti de zeama si il rupeti bucati din conserva cu ajutorul furculitei, fasolea o scurgeti si o clatiti foarte bine, apoi o scurgeti iar.
- Amestecati toate ingredientele cu ceapa si patrunjelul, apoi le asezonati cu dressingul format prin amestecarea uleiului, zemei de lamaie, sarii, piperului. Dati la rece pentru 15 minute, apoi serviti.