- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Midiile mariniere sunt atat de gustoase, incata daca le veti incerca o data, veti prepara in cantitati mai mari...
Ingrediente
- 1 kg midii
- 100 gr smantana
- piper macinat
- 1 legatura verdeata:marar sau patrunjel
PENTRU SOS:
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
- 3 catei de usturoi
- 100 ml vin alb sec/demisec
- 2 frunze de dafin
- 1 crenguta de cimbru
Instructiuni de preparare
- Pentru sosul a la mariniere : topiti untul in oala in care veti prepara scoicile, iar cand acesta se incinge, la foc mic, adaugati ceapa tocata marunt, si lasati sa se cealeasca 3-4 minute, apoi adaugati usturoiul si tineti-l 1- 2 minute. Adaugati cimbrul si dafinul,si amestecati din cand in cand cu o spatula. Dupa 2 minute, stingeti cu vinul, dati focul mare si adaugati scoicile. Cand incep sa iasa aburii printre scoici, cu spatula, amestecati de 2 -3 ori, sa-si ia fiecare portia de bautura si sos cu unt. Punem capacul si lasati 3-4 minute , la foc viu, toate scoicile, timp in care ele se vor deschide, semn ca sunt gatite.
- Indepartati capacul si adaugati smintina si verdeata tocata, amestecati si luati oala de pe foc. Tineti scocile la cald, insepartandu-le pe cele care nu s-au deschis.
- Sosul ramas, din care scoateti dafinul si cimbrul, asezonati-l cu putin piper si lasati-l sa se reduca la foc mediu-mic, dupa care distibuiti-l uniform pe scoici.