- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de taitei cu creveti si grepfruit roz este o salata exotica, foarte aromata si pe placul impatimitilor de fructe dde mare.
Ingrediente
- 200 gr taitei de orez, subtiri
- 1 lingura sos de peste
- 2 lingurite zahar brun
- 2 grepfruituri roz, curatate si desfacute
- 2 morcovi
- 400 gr creveti mari, fierti
- 400 gr rosii cherry
- zeama de la 1 lime
- 1 ardei iute rosu
- 1/2 castravete
- 3 fire de ceapa verde
- 2 linguri frunze de menta
- 2 linguri frunze de coriandru
Instructiuni de preparare
- Pune taieteii intr-un bol si acopera-i cu apa clocotita. Tine-i la inmuiat timp de 10 minute, apoi clateste-i sub jet de apa rece si lasa-i sa se scurga bine intr-o strecuratoare.
- In acelasi bol, zdrobeste usor rosiile cherry (poti folosi capatul unui sucitor). Toarna peste ele sosul de peste, zeama de lime si presara ardeiul tocat. Gusta pentru a gasi echilibrul intre dulce, sarat si picant si ajusteaza daca e cazul.
- Amesteca totul cu taieteii, apoi adauga ingredientele ramase, cu exceptia feliilor de ardei iute, si asezoneaza. Imparte salatal in 6 boluri si presara ardeiul iute chiar inainte de servire.