- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata Alexandre Dumas este o salata plina de vitamine si foarte gustoasa, pe care o puteti servi rece in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 4 oua fierte tare
- 150 ml ulei
- 4 sardele
- 1 lingura cu mustar
- 4 castraveciori murati
- 2 linguri cu otet de mere
- 1/2 lingurita cu boia iute
- 2 linguri cu marar tocat
- 4-5 bucati de ton
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 45 minute
- Faceti o maioneza ferma din cele 4 galbenusuri date pe razatoarea mica, amestecate cu mustar, putina sare si ulei turnat cate putin. Cand uleiul s-a terminat adaugati otetul, amestecati repede.
- Faceti un amestec din: 4 sardele de Lisa fara oase, castraveciori murati taiati cubulete, ton faramitat, albusurile de ou tocate marunt. Peste amestec adaugati marar tocat (si, daca aveti, putin busuioc maruntit) si boia de ardei iute.
- Turnati maioneza peste amestecul de ingrediente, omogenizati si lasati salata la rece 1/2 ora.
- Serviti aperitivul cu felii de paine prajita si vin alb.