- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata cu ficat de vita este cu siguranta genul de preparat pe care nu il faceti in fiecare zi.Dar pentru o masa la sfarsit de saptamana este preparatul ideal
Ingrediente
- 500 gr ficat de vitel
- 2 catrofi fierti
- 2 linguri unt
- 125 ml suc de rodie
- 1/2 rodie
- frunze de coriandru sau patrunjel verde
- 1 ceapa rosie
- sare
- piper negru
Instructiuni de preparare
- Ficatul de vitel se spala, se curata de pielite, se mai clateste o data apoi se sterge cu servete absorbante.
- Se pune untul la incins, intr-o tigaie, apoi se adauga ficatul taiat cubulete. Se lasa sa se caleasca la foc rapid, amestecand mereu pentru ca ficatul de vitel sa nu fie uscat,el trebuind sa fie moale si fraged.
- Cartofii fierti se taie cubulete, iar ceapa se taie julien.
- Cand ficatul este aproape gata,se toarna sucul de rodie si se mai lasa pe foc 1-2 minute, pana se ingroasa putin sosul.
- Se rastoana ficatul cu sosul intr-un castron, peste care se adauga cartofii si ceapa taiate, boabele de rodie, condimentand cu sare si piper, dupa gust.
- Se amsteca usor in salata si se serveste imediat, ornand fiecare farfurie cu frunze de coriandru sau patrunjel verde.