- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sparanghelul cu sos este mai degraba o salata sau o garnitura delicioasa pe care nu ezitati sa o incercati.
Ingrediente
- 1 snop de sparanghel
- 2 galbenusuri de ou crude
- cozi de ceapa verde
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita mustar
- patrunjel verde
- 1 lingurita piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fierbe sparanghelul, intr-o oala cu apa si sare, in snop legat, cu varfurile afara din apa, ca sa fiarba in abur. Cand varfurile sunt fierte, se scoate snopul din apa, se indeparteaza tulpinile, iar varfurile se pun pe un platou.
- Se prepara un sos din doua galbenuri de ou crude frecate cu 4 linguri de ulei si cu mustar, se adauga patrunjel verde, cozi de ceapa tocate marunt, sare si piper. Sosul preparat se toarna peste varfurile de sparanghel si se poate servi.