Salata cu ton si ansoa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata cu ton si ansoa este un alt tip de salata cu peste care cu siguranta va va cuceri pe loc.Datorita dressingului aceasta salata se serveste ca fel principal, fiind in acelasi timp o sursa importanta de vitamine minerale.

Ingrediente

    • 2 cutii ton
    • 4 fileuri de ansoa
    • 2 linguri maioneza
    • 1 lingura smantana
    • 1 legatura ceapa verde
    • 300 gr cartofi fierti
    • 3 oua
    • 2-3 castraveti acri
    • 200 gr masline
    • 2 rosii
    • a salata verde
    • lamaie
    • boia de ardei dulce sau iute, dupa preferinte
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ouale se pun la fiert intr-un ibric cu apa rece si o lingurita de sare.
  2. Conservele de ton se scurg bine, apoi se maruntesc cu o furculita.
  3. Intr-un bol, se rup frunzele de salata spalate inainte, peste care se pune ceapa verde tocata marunt, cartofii fierti cubulete si castravetii acri scursi de zeama si taiati cubulete.
  4. Peste legume se adauga fileurile de ansoa, ouale fierte taiate sferturi, maslinele si rosiile taiate felii. Se amesteca salata potrivind gustul de sare, adaugand cateva picaturi de zeama de lamaie,daca este cazul.
  5. Inainte de a servi salata se adauga smantana amestecata cu maioneaza si putina boia. Dressingul se amesteca cu un tel pana se obtine o pasta care se toarna peste salata numai in momentul servirii.

Recomandari

Salate