- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de spanac cu merisoare trebuie sa o incercati pentru ca este o salata delicioasa, plina de vitamine si foarte aromata.
Ingrediente
- 1 lingura de unt
- 100 gr fulgi de migdale copti
- 500 gr spanac proaspat
- 150 gr merisoare
- 2 linguri seminte de susan prajite
- 1 lingura seminte de mac
- 100 gr zahar tos alb
- 2 lingurite ceapa tocata
- 1/4 lingurita boia de ardei
- 50 ml otet de vin alb
- 50 ml otet de cidru de mere
- 100 ml ulei
Instructiuni de preparare
- Intr-o cratita se topeste untul, la foc mediu, apoi adaugati migdalele si lasati-le sa se rumeneasca putin, dupa care luati vasul de pe foc si lasati sa se raceasca.
- Intr-un castron, amestecati semintele de susan, semintele de mac, zaharul, ceapa, boiaua de ardei, otetul din vin si cel de cidru.
- In castronul de servit puneti spanacul spalat bine si rupt bucatele, merisoarele si migdalele. Turnati dressingul peste salata cu 5 minute inainte de a servi.