Salata de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de cartofi este o salata delicioasa, pe care o puteti prepara si dietetic renuntand la maioneza si adaugand mai mult iaurt dietetic sau cremos!

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 3  oua
    • 300 ml uei
    • 3 fre ceapa verde
    • 1 legatura ridichi
    • zeama de lamaie
    • 2 linguri iaurt
    • 1 frunza de salata
    • 3 fire patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, aproape jumatate de ora, dupa care se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
  2. Intre timp se prepara maioneza din 2 galbenusuri fierte si unul crud: pune putina sare si apoi ulei,  putin cate putin, amestecand continuu. La sfarsit, adauga zeama de lamaie.
  3. Curata cartofii fierti de coaja si taie-i cubulete, la fel si ridichiile fara sa le cureti de coaja. Pune totul intr-un castron, incorporeaza maioneza, apoi patrunjelul verde tocat marunt.
  4. Se adauga iaurtul, se decoreaza cu frunza de salata si firele de ceapa, apoi se poate servi.

Recomandari

Salate