- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de cartofi este o salata delicioasa, pe care o puteti prepara si dietetic renuntand la maioneza si adaugand mai mult iaurt dietetic sau cremos!
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 3 oua
- 300 ml uei
- 3 fre ceapa verde
- 1 legatura ridichi
- zeama de lamaie
- 2 linguri iaurt
- 1 frunza de salata
- 3 fire patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, aproape jumatate de ora, dupa care se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp se prepara maioneza din 2 galbenusuri fierte si unul crud: pune putina sare si apoi ulei, putin cate putin, amestecand continuu. La sfarsit, adauga zeama de lamaie.
- Curata cartofii fierti de coaja si taie-i cubulete, la fel si ridichiile fara sa le cureti de coaja. Pune totul intr-un castron, incorporeaza maioneza, apoi patrunjelul verde tocat marunt.
- Se adauga iaurtul, se decoreaza cu frunza de salata si firele de ceapa, apoi se poate servi.