- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de conopida cu maioneza este o salata delicioasa, cu care, cu siguranta ii veti surprinde in mod placut pe cei dragi.
Ingrediente
- 1 conopida
- sare
- patrunjel tocat
- 1 morcov fiert
- 1 cartof fiert
- 2 linguri cu otet
- 150 ml ulei
- mustar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Desfaci conopida buchetele mai mari, le speli in apa rece,apoi le pui la fiert in apa care clocoteste. Pui in apa 1 lingura de sare si lasi sa fiarba 15 minute, apoi o scoti, o lasi sa scurga bine de apa si o pui intr-un castron adanc.
- Din morcovul fiert trecut pe razatoare, mustar, cartof fiert, bine terciuit, si ulei faci o maioneza de post, pe care o subtiezi cu otet, o omogenizezi si o torni peste conopida. Amesteci usor, de josin sus, decorezi cu legume de sezon si colorezi cu patrunjel tocat fin. Lasi salata la rece
1 ora si servesti cu felii subtiri de paine prajita pe plita sau in cuptor.