- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de fasole neagra cu cuscus este o salata delicioasa si racoritoare, perfecta in zilele de vara.
Ingrediente
- 150 gr cuscus nefiert
- 250 ml supa limpede de pui
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita otet din vin rosu
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 8 fire de ceapa verde, tocate marunt
- 1 ardei gras rosu, taiat marunt
- 4 linguri codiandru verde tocat marunt
- 200 gr porumb dulce boabe
- 1 conserva/400 gr fasole boabe neagra
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Puneti supa de pui intr-o cratita pe foc, apoi adaugati cuscusul. Amestecati usor si, cand incepe sa clocoteasca luati cratita de pe foc, acoperiti-o cu un capac si lasati sa sgtea 5 minute.
- Intr-un castron mare, amestecati uleiul de masline cu zeama de lamaie, otetul si chimenul. Omogenizati amestecul si adaugati ceapa verde, ardeiul gras,coriandrul, porumbul si fasolea, amestecand bine ca sa se omogenizeze.
- Luati cu o lingura cuscusul din cratita si puneti-l peste legume, amestecand bine. Condimentati cu sare si piper macinat, dupa gust, apoi, daca doriti puteti pune salata la frigider pana in momentul servirii.