- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de ciuperci este o salata delicioasa si foarte aromata pe care trebuie negresit sa o incercati si dvs.
Ingrediente
- 500 gr ciuperci de cultura
- 1 lingura cu sare
- 1 lingura cu zahar
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingura cu otet
- piper macinat
- marar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata ciupercile de coaja alba de deasupra, se spala in mai multe ape trecand cu mana peste lamele ca sa se inlature nisipul.Se inlatura coditele, iar palariile ciupercilor se taie jumatati.
- Coditele se toaca marunt si se pun sa fiarba impreuna in apa clocotinda in care s-a turnat sare si zahar si se scot dupa 1/4 ora.
- Se scurg si se pun in castron adanc, se toarna peste ele un sos facut din: ulei, otet, sare, piper macinat si se amesteca usor. Se decoreaza cu verdeata tocata si se servesc dupa ce au fost tinute la rece 1 ora, cu paine prajita.