Salata de dovlecei cu masline

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de dovlecei cu masline este o salata aromata de vara pe care o puteti prepara chiar si cu o zi inainte de a o servi.

Ingrediente

    • 6 dovlecei tineri
    • 4 linguri cu ulei
    • 1 lingura cu otet
    • 10-12 masline
    • 1 foaie de dafin
    • piper boabe
    • sare
    • patrunjel

Instructiuni de preparare

  1. Se curata prin razuire coaja alba a dovleceilor, se spala, se taie felii de 2-3 cm, se inlatura semintele si se pun intr-un vas inalt si ingust Se acopera cu apa clocotita cat sa-i cuprinda, se adauga la fiert 2 linguri cu ulei, 1 lingura cu otet, sare, 1 foaie de dafin, piper boabe.
  2. Se lasa focul mic, se fierb dovleceii 20 minute, se scot, se scurg, se pun in castron adanc. Se stropesc cu uleiul ramas, se sareaza daca e nevoie, se pun jumatati de masline si se decoreaza cu patrunjel verde tocat fin. Salata se serveste rece, cu felii de paine prajita.

Recomandari

Salate