- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de dovlecei cu masline este o salata aromata de vara pe care o puteti prepara chiar si cu o zi inainte de a o servi.
Ingrediente
- 6 dovlecei tineri
- 4 linguri cu ulei
- 1 lingura cu otet
- 10-12 masline
- 1 foaie de dafin
- piper boabe
- sare
- patrunjel
Instructiuni de preparare
- Se curata prin razuire coaja alba a dovleceilor, se spala, se taie felii de 2-3 cm, se inlatura semintele si se pun intr-un vas inalt si ingust Se acopera cu apa clocotita cat sa-i cuprinda, se adauga la fiert 2 linguri cu ulei, 1 lingura cu otet, sare, 1 foaie de dafin, piper boabe.
- Se lasa focul mic, se fierb dovleceii 20 minute, se scot, se scurg, se pun in castron adanc. Se stropesc cu uleiul ramas, se sareaza daca e nevoie, se pun jumatati de masline si se decoreaza cu patrunjel verde tocat fin. Salata se serveste rece, cu felii de paine prajita.