- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de icre de gris este o salata de post pe care trebuie sa o incercati deoarece este foarte gustoasa.
Ingrediente
- 5 linguri cu gris
- 1 ceapa
- 150 ml ulei
- 1 lamaie
- frunze de salata verde
- frunze de ceapa verde
- frunze de patrunjel
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se pune grisul in ploaie intr-un vas larg in care fierbe o cana cu apa, se amesteca repede cu o lingura de lemn si se bate cu telul in timp ce fierbe. Cand grisul arata ca o mamaliguta se trage vasul de pe foc si se raceste, timp in care se amesteca fara intrerupere folosind lingura intr- un singur sens, se adauga ceapa tocata fin (dupa ce a fost frecata cu sare si clatita cu apa rece).
- Amestecul se subtiaza cu zeama de lamaie si se coloreaza cu frunze tocate de ceapa verde. Icrele se trec pe un platou, se inconjoara cu tije de patrunjel verde bine spalate, cu frunze de salata verde si cateva felii de lamaie. Se fac tartine cu paine prajita si se servesc ca aperitiv.