- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de fasole boabe cu afumatura este o salata ardeleneasca de post, gustoasa si apetisanta.
Ingrediente
- 300 gr fasole boabe
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 cepe
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita chimen pisat
- 1 lingurita zahar
- 200 gr carne afumata
- 2 foi de dafin
- 1 rosie
- tarhon
- marar
- 2 linguri otet
- 3 catei de usturoi
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune fasolea la inmuiat peste noapte. Dimineata, se fierbe in 3 ape, care se arunca, apoi se pune din nou la fiert in apa sarata cu foi de dafin, piper, cimbru si chimen. Se scurge, se lasa la racit.
- Carnea afumata se taie cubulete si se amesteca cu boabele de fasole si ceapa, taiata solzisori. Rosia, verdeata si usturoiul se toaca marunt, se amesteca si uleiul, otetul, sarea, piperul si zaharul, rezultand
un sos care se toarna peste salata.