- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de fasole verde cu ceapa este foarte gustoasa si satioasa, perfecta pentru zilele de post.
Ingrediente
- 500 gr fasole pastai
- 1 ceapa de apa
- 3 linguri cu ulei
- sare
- marar sau patrunjel tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti fasolea, o rupi bucati de 2-3 cm, o speli in apa calduta si o pui la fiert in apa cu sare care clocoteste. Lasi sa fiarba 30 de minute,apoi o scurgi, o lasi sa se raceasca si o pui intr-un castron.
- Toci ceapa pestisori, presari cu sare, speli si amesteci cu fasolea. Stropesti cu ulei de salata si decorezi cu verdeata tocata.
- Salata de fasole verde cu ceapa se asorteaza o rosie mare, taiata in patru sub forma de floare si lasata in mijlocul castronului. Salata de fasole verde cu ceapa se serveste rece, cu paine proaspata.