- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de legume cu rodie este o salata care cu siguranta va satisface si gusturile cele mai pretentioase.Faptul ca nu se foloseste otet sau lamaie face din ea un preparat ce poate fi consumat in orice ora din zi.
Ingrediente
- 2 rodii
- 4-5 cartofi
- 1 telina
- 1 radacina de patrunjel
- 2 morcovi
- 2 linguri boabe de porumb din conserva
- 1 piept de pui
- 150 gr maioneza
- sare
Instructiuni de preparare
- Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.
- Separat, se curata telina, radacina de patrunjel si morcovii, se spala si se pun la fiert in alta oala cu apa si putina sare.
- In alt vas se pune pieptul de pui, adaugand in momentul cand incepe sa fiarba si putina sare. Dupa ce pieptul de pui s-a fiert se scurge de apa, se lasa sa se raceasca si se taie cubulete.
- Intr-un castron incapator se pune pieptul de pui taiat cubulete, toate legumele fierte si taiate cubulete, adaugand la final boabele de porumb.
- Treptat se incorporeaza maioneza, aseazand salata pe o farfurie, adaugand peste ea multe boabe de rodie. Salata se decoreaza cu frunze de salata verde si patrunjel verde.Se tine salata la frigider 1 ora inainte de a fi servita, pesntru a se combina armonios aromele.