- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de orez cu prosciuto si pepene galben este una din acele salate pe care nu ati dori sa le mancati, dar o data gustate nu va mai puteti opri.Combinatia dulce sarat aduce o aroma exotica si te face sa te simti in al noualea cer.
Ingrediente
- 300 gr orez fiert
- 400 gr pepene galben
- 200 gr prosciuto
- 100 gr cas dulce
- 3 linguri ulei de masline
- 3 fire de ceapa verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune o oala cu apa pe foc iar cand apa incepe sa dea in clocot se adauga putina sare si orezul care se lasa sa fiarba la foc mic timp de 12-15 minute, amestecand din cand in cand pentru ca orezul sa nu se lipeasca.
- Intre timp pepenele galben se taie felii, se curata de smaburi si de coaja, apoi se taie cubulete care se pun intr-un castron. Se taie sunca prosciuto cubulete, de aceeasi dimensiune ca cele de pepene galben, si se pun in castron.
- Se adauga ceapa verde tocata marunt, casul taiat cubulete si orezul scurs de apa si racit.Se amesteca toate ingredientele, se condimenteaza cu sare, dupa gust, iar in momentul servirii se stropeste salata cu putin ulei de masline.