- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean este o salata perfecta in zilele de post, sau in zilele de vara, daca este servita rece.
Ingrediente
- 6-8 sfecle mici sau 2-3 sfecle mari
- 2 radacini de hrean
- 2 linguri cu otet de mere
- sare
- 1 lingurita cu zahar pudra
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore din care 1 1/2 pentru fierbere
- Spalati sfeclele cu perie moale, puneti-le sa fiarba cu apa cat sa le acopere plus o cana. Acoperiti vasul si fierbeti la foc potrivit. Cand furculita patrunde usor in leguma, scurgeti apa si lasati sa se raceasca 10-15 minute, dupa care curatati de coaja subtire de deasupra si treceti sfeclele pe razatoare.
- Puneti sfecla razuita intr-un castron adanc si adaugati sare cat e nevoie .
- Curatati hreanul de coaja de deasupra, treceti pe razatoarea mica ai adaugati-l peste sfecla razuita, omogenizand amestecul.
- Faceti un sos din otet indoit cu apa, zahar si piper macinat (zaharul si piperul pot lipsi), turnati peste sfecla, amestecati omogen, presarati cu pulbere din seminte de in .
- Serviti salata langa chiftele de legume, tocanite de cartofi sau de ciuperci, cartofi prajiti.