Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean este o salata perfecta in zilele de post, sau in zilele de vara, daca este servita rece.

Ingrediente

    • 6-8 sfecle mici sau 2-3 sfecle mari
    • 2 radacini de hrean
    • 2 linguri cu otet de mere
    • sare
    • 1 lingurita cu zahar pudra
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore din care 1 1/2 pentru fierbere

  1. Spalati sfeclele cu perie moale, puneti-le sa fiarba cu apa cat sa le acopere plus o cana. Acoperiti vasul si fierbeti la foc potrivit. Cand furculita patrunde usor in leguma, scurgeti apa si lasati sa se raceasca 10-15 minute, dupa care curatati de coaja subtire de deasupra si treceti sfeclele pe razatoare.
  2. Puneti sfecla razuita intr-un castron adanc si adaugati sare cat e nevoie .
  3. Curatati hreanul de coaja de deasupra, treceti pe razatoarea mica ai adaugati-l peste sfecla razuita, omogenizand amestecul.
  4. Faceti un sos din otet indoit cu apa, zahar si piper macinat (zaharul si piperul pot lipsi), turnati peste sfecla, amestecati omogen, presarati cu pulbere din seminte de in .
  5. Serviti salata langa chiftele de legume, tocanite de cartofi sau de ciuperci, cartofi prajiti.

Recomandari

Salate