- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de salata de orez si ton cu portocale este foarte usor de facut si in acelasi timp revigoranta in zilele calduroase de vara.
Ingrediente
- 250 gr conserva de ton bucati
- 200 gr porumb boabe din conserva
- 200 gr mazare boabe din conserva
- 2 linguri de unt
- 2 portocale mari
- 1/2 lamaie
- 300 gr de orez cu bob lung (sau orez nedecorticat dupa preferinta)
- 2 linguri de maioneza
- 2 gogosari
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Cureti portocalele de coaja si le feliezi, dupa care le calesti in unt pe ambele parti. In grasimea ramasa prajesti orezul pana prinde o culoare aurie, apoi acoperi cu apa si lasi sa fiarba la foc mic fara sa mai amesteci.
- Scurgi mazarea si porumbul, tai fasii gogosarul, maruntesti putin tonul si le amesteci pe toate intr-un bol.
- Incorporezi orezul in amestecul facut si adaugi maioneza doar inainte de a servi salata.
- Aceasta salata poate fi innobilata si cu cateva bucatele de branza, optional feta sau tofu.