- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata din scrumbii de mare cu maioneza este o salata foarte gustoasa si plina de vitamine, fiind perfecta mai ales in cazul anemiilor.
Ingrediente
- 400 gr scrumbii de mare sarate
- 4 cepe
- 300 gr maioneza
- 2 legaturi marar verde
- 1 lamaie
- 100 gr masline
Instructiuni de preparare
- Scrumbiile sarate se tin 2-3 ore la deisarat in apa rece, apoi se inlatura capul, se curata de piele si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Lamaia se spala si se taie felii. Maslinele se spala cu apa fiarta. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.
- Ceapa si mararul se amesteca cu maioneza si se asaza pe un platou. Deasupra se pun bucatiile de peste, apoi se serveste salata, adaugand in momentul servirii felii de lamaie si masline.