- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca aveti chef de o salata gustoasa si usor de facut, atunci aceasta reteta de salata mediteraneana este de fapt ce doriti. Salata mediteraneana este preparata din ingrediente specifice bucatariei italiene, crevetii fiind u ingredient de nelipsit.
Ingrediente
- 200 gr creveti congelati
- 500 gr rosii cherry
- 1 castravete
- 1 salata verde
- 5 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingurita mustar
- 3 catei de usturoi
- zeama de la 2 lamai
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se pun intr-o tigaie incapatoare 3 linguri de ulei de masline, apoi se aduga crevetii dezghetati. Cand crevetii s-au rumenit frumos se adauga usturoiul taiat felii subtiri si zeama de la o lamaie.
- Se spala legumele si se taie rosiile in jumatati, castravetele felii, iar salata se spala si se rupe bucati mai mici. Se pun legumele intr-un castron incapator, apoi se adauga crevetii rumeniti. Salata se lasa sa se raceasca timp in care se prepara sosul.
- Pentru sos se amesteca intr-un castron 2 linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie, mustarul, patrunjelul tocat fin si se omogenizeaza compozitia.
- Se amesteca salata, se potriveste gustul de sare si piper, apoi se adauga sosul si se serveste cu paine prajita.