Salata nemteasca de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata nemteasca de cartofi trebuie sa o incercati pentru ca poate constitui un pranz delicios.

Ingrediente

    • 4 cartofi mari, curatati si taiati cubulete
    • 4 felii de bacon
    • 1 ceapa mica tocata marunt
    • 50 ml otet din vin alb
    • 2 linguri apa
    • 3 linguri zahar tos alb
    • 1 lingurita sare
    • 1/8 lingurita piper negru macinat
    • 1 lingura patrunjel verde tocat

Instructiuni de preparare

  1. Puneti cartofii intr-o oala cu apa, si puneti-i la fiert timp de 10-15 minute, pana cand  pot fi usor intepati cu o furculita. Cand sunt gata, scurgeti-i de apa si lasati-i intr-o sita sa se raceasca.
  2. Puneti feliile de bacon intr-o tigaie pe foc mediu si rumeniti-le pe ambele parti, apoi transferati-le pe un servet de bucatarie ca sa se scurga surplusul de ulei.
  3. In uleiul ramas  de la bacon caliti usor ceapa si cand incepe sa se rumeneasca turnati otetul, apa, zaharul, sarea si piperul maicnat. Amestecati si lasati amestecul sa fiarba, apoi adaugati cartofii si patrunjelul verde. Adaugati jumatate din feliile de bacon faramitate, mai lasati 3-4 minute, apoi turnati compozitia in bolul de servire, decorand cu baconul ramas.

Recomandari

Salate