- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata orientala este o reteta culinara simpla, care necesita putin timp pentru a fi preparata. Puteti prepara salata orientala pentru un dejun sau cina in familie.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 1 fir usturoi verde
- 6 ridichi
- 2 fire ceapa verde
- 1 castravete
- 6 rosii cherry
- 8 masline verzi
- 8 masline negre
- piper macinat
- patrunjel verde
PENTRU SOS:
- 2 linguri otet
- 6 linguri ulei de masline
- sare
Instructiuni de preparare
- Spala cartofii si pune- la fiert in coaja in apa cu sare, timp de 40 de minute, dupa care scoate-i din oala si lasa-i sa se raceasca. cand cartofii sunt reci curata-i de coaja si taie-i cubulete.
- Separat, taie ceapa, usturoiul, castravetele si ridichiile, in felii subtiri. Rosiile spala-le, taie-le in sferturi si scoate-le semintele. Dcaa maslinele sunt prea sarate pune-le intr-un vas cu apa si lasa-le 30 de minute, apoi taie-le felii.
- Intr-un vas incapator pune cartofii, ceapa, usturoiul, feliile de castravete, ridichiile, maslinele si rosiile. Adauga patrunjel verde proaspat tocat si amesteca usor salata.
- Pentru sos amesteca energic cu un tel otetul, uleiul si putina sare. Toarna sosul peste salata, adauga piper macinat, amesteca, apoi o poti servi sau o poti pastra la frigider.