- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata pescareasca se poate servi atat ca fel principal cat si ca gustare delicioasa in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 kg peste
- 4-5 cartofi mari
- 2 castraveti proaspeti
- 3-4 rosii
- cateva fire de ceapa verde
- 20-30 masline
- 1 ardei gras
- 1 lamaie
- ulei
- patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 90 minute
- Alegi peste proaspat (de care preferi), il speli, il cureti bine si il pui la fiert in apa clocotita cu 1 lingurita de sare si 1 lingura zeama de lamaie. Lasi sa clocoteasca pestele la foc mic, 10-15 minute.
- Cureti castravetii de coaja, ii tai felii subtiri si ii sarezi.
- Separat, fierbi cartofii in coaja.Tai rosiile, ceapa si ardeiul felii. intr-un castron pui zarzavaturile pregatite, cartofii fierti, taiati cubulete si maslinele.
- Faci un sos din zeama de lamaie, ulei, sare si verdeata. Amesteci sosul impreuna cu pestele fiert si taiat felii.