- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sardelele cu lamaie si ceapa este o salata aperitiv foarte gustoasa si plina de vitamine.
Ingrediente
- 4-6 morcovi
- 200 gr sardele
- 1 ceapa mijlocie
- 1/2 lamaie
- 4-6 tije de patrunjel verde
- 1 lingurita cu zahar
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 lingurita sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Curatati morcovii de coaja subtire de deasupra, spalati si puneti la fiert pentru 20 minute in apa calda cat sa-i acopere. Cand apa da in clocot, puneti peste morcovi 1 lingurita cu sare si 1 lingurita cu zahar.
- Scoateti sardelele din conserva, spalati-le cu apa calduta, dezosati-le cu atentie. Asezati pe farfurii, stropiti cu zeama de lamaie.
- Puneti langa sardele rondele subtiri de ceapa.
- Scoateti morcovii si-i taiati rondele de 1-2 cm, pe care le asezati langa peste. Stropiti cu ulei.
- Asezati pe farfurii felii subtiri de paine prajita, decorati cu patrunjel tocat fin. Puteti folosi cu succes verdeata congelata.
- Serviti aperitivul in zilele cu dezlegare la peste.