- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul alb picant etse un sos cehoslovac, foarte aromat si gustos.
Ingrediente
- 120 gr margarina
- 200 ml lapte
- 200 gr telina
- 300 gr morcovi
- 150 gr ceapa
- 200 gr castraveti murati
- 100 gr faina
- 1 lingura zahar
- o lingura otet
- 200 ml supa de carne
- sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
- Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si de seminte, apoi se toaca amrunt.
- Faina se cerne, iar laptele se fierbe si se raceste.
- Ceapa, morcovii si telina se inabuse in margarina, se adauga faina amestecata cu lapte, supa de carne, zahar si piper boabe, si se lasa sa fiarba impreuna 30 de minute.
- Se opreste foful, apoi cu ajutorul unui mixer se paseaza amestecul, dupa acre se adauga sare, dupa gust, si castravetii murati.
- Sosul alb picant se serveste cald, la preparatele pe baza de carne grasa.