Sos alb picant

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul alb picant etse un sos cehoslovac, foarte aromat si gustos.

Ingrediente

    • 120 gr margarina
    • 200 ml lapte
    • 200 gr telina
    • 300 gr morcovi
    • 150 gr ceapa
    • 200 gr castraveti murati
    • 100 gr  faina
    • 1 lingura zahar
    • o lingura otet
    • 200 ml supa de carne
    • sare
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

  1. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si de seminte, apoi se toaca amrunt.
  2. Faina se cerne, iar laptele se fierbe si se raceste.
  3. Ceapa, morcovii si telina se inabuse in margarina, se adauga faina amestecata cu lapte, supa de carne, zahar si piper boabe, si se lasa sa fiarba impreuna 30 de minute.
  4. Se opreste foful, apoi cu ajutorul unui mixer se paseaza amestecul, dupa acre se adauga sare, dupa gust, si castravetii murati.
  5. Sosul alb picant se serveste cald, la preparatele pe  baza de carne  grasa.

Recomandari

Sosuri