Sos Aurora

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul Aurora este un sos gustos si aromat, care se foloseste mai ales la preparatele pe baza de carne de peste.

Ingrediente

    • 40 gr ulei/unt/untura
    • 30 gr faina
    • 500 ml lapte
    • sare
    • piper alb macinat
    • 3 linguri smantana
    • 3 linguri bulion

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul, se aduaga faina, amestecand repede, apoi se ia de pe foc, se adauga laptele  rece, amestecand repede cu o lingura de lemn.
  2. Se adauga putina sare,piper macinat, apoi se pune iar  pe foc si se lasa sa fiarba 10 minute, adaugand smantana.
  3. Se ia vasul de pe foc si cat este inca cald se adauga bulionul omogenizandu-l bine inainte de a-l servi.

Recomandari

Sosuri