- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de ceapa trebuie sa il incercati pentru ca este delicios si aromat, perfect atat la preparatele reci cat si la cele calde.
Ingrediente
- 1 1/2 lingura grasime (untura/unt/ulei)
- 1 lingura faina
- apa rece/supa
- 2 cepe
- 1 lingura zahar
- sare, piper alb macinat
- putina nucsoara
- 2 linguri smantana
- 2-3 linguri otet
Instructiuni de preparare
- Se face un rantas din grasime si untura, apoi se adauga sare, piper si nucsoara. Se omogenizeaza si pana incepe sa se arda adaugati ceapa tocata marunt si zaharul. Se toarna apoi apa rece sau supa de vaca, amestecand continuu si se lasa sa fiarba 10 minute.
- Se adauga smantana si otetul, apoi se ia de pe foc si se strecoara inainte de a-l servi.
- Sosul de ceapa este perfect pentru rasolurile reci.